Art Architecture Design

Hógömb

2015. december 21. 16:43 - Art Architecture Design

A hógömb elkészítése:

Ha fémből készült tárgyat szeretnél a gömbbe tenni, azt érdemes előtte valamilyen rozsdásodásgátló szerrel kezelni, egyébként elég ha minden tiszta. A tárgyat ragaszd rá a kupak belső felére, ehhez érdemes epoxi ragasztót használni, mert ez vízálló.

hogomb7.png

Ezután szórj az üvegbe pár csepp glicerinnel elkevert műhavat (ezt keverheted csillámporral) ízlés szerinti mennyiségben. Ha nincs otthon műhó, azt is lehet gyártani házilag: reszelj le sajtreszelőn valamilyen puhább, fehér műanyagot (pl. a ragasztópisztoly partonja is tökéletes erre a célra). Töltsd tele az üveget desztillált vízzel, és ehhez is lehet csepegtetni egy kiskanálnyi glicerint. Ez azért jó, mert lassabban fog hullani a hó az üvegben és a hópelyhek sem tapadnak össze.

Végül csavard rá szorosan a fedelet (szerintem ezt is megéri odaragasztani, főleg ha kisebb gyermek is van a családban).

hogomb1.png

Ráadás ötlet: A tető köré lehet szalagot vagy textilből kivágott kört is kötni. Be is festhetjük, akár dekopázsolhatjuk is, ízlés és igény szerint.

Szólj hozzá!
Címkék: ajandek otletek

A bejegyzés trackback címe:

https://art-architecture-design.blog.hu/api/trackback/id/tr508188878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása