Art Architecture Design

Olvasni Jó! – Olvasó Kuckók Nem Csak Könyvmolyoknak

2015. december 22. 14:40 - Art Architecture Design

olvaso-szoba-lakberendezes_1.jpg

Mire érdemes figyelni mikor olvasó kuckót próbálsz kialakítani? A kényelem és a fény legyen az elsődleges szempont. Figyelj rá, hogy kényelmesen tudj ülni, úgy, hogy a gerinced egyenes legyen, és ne fájjon minden porcikád egy óraolvasás után. A másik fontos szempont a fény. A legjobb a természetes fény, így mindenképpen az ablak mellé tervezd az olvasó fotel, ágy elhelyezését, de ha megoldható, akkor akár egy széles ablakpárkány is berendezhető olvasó zugnak.

Legyen olvasó lámpád is, és ha már picit szürkület van, mindenképpen kapcsold fel a villanyt, ne hunyorogj, ne erőltesd túl a szemed.

Ezeket a fontos elveket figyelembe véve az olvasó sarok, olvasó szoba, az olvasást kellemessé tevő környezet kialakítása már csak fantázia kérdése. Nézegesd meg a képeket, remek lakberendezési ötleteket találsz, harmonikus elrendezéseket, és akár az otthonod díszévé is válhat az olvasó sarkod. A vintage stílust kedveled inkább, vagy a puha párnák közé huppannál be olvasni, netán a minimalista stílus vonz? Válogass kedvedre.

Vidéki házba, vintage stílusú olvasó sarok

videki-stilus.jpg

olvaso-szoba.jpg

Mediterrán hangulat

olvaso-hely.png

Kamaszoknak tökéletes választás

olvaso-kucko.jpg

Egyszerű, de nagyszerű lakberendezési ötlet, a fűtőtest fölé épített pad, párnákkal, pléddel kényelmes, és közvetlenül az ablak mellett a jó fény is biztosított.

olvaso-parkany.jpg

olvaso-sarok.jpg

Külföldi otthonokban nagy divat, hogy a szoba egyik ablakához ülő alkalmatosságot építenek, kényelmesen kipárnázva, könyvespolcokkal körbe véve. Nem csak olvasni jó leülni ide, akár teázni, beszélgetni vagy éppen csak netezni is ideális hely. Sokszor jól jön egy kis sarok, ami csakis ezt a funkciót látja el.

olvas-lakberendezes.png

olvasas.jpeg

minimalista-olvasas-sarok.jpg

hangulatos-olvaso-sarok.jpg

hangulat-olvasas-lakberendezes.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: lakberendezes

A bejegyzés trackback címe:

https://art-architecture-design.blog.hu/api/trackback/id/tr168191856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása